Jeanette

't leven is een speeltuin, een magische (on)verklaarbaarheid

Eigen wijsheden

Als jong kind vroeg ik mij af: ‘Wat is echt’? Het leven is één grote façade.

Door te openen in lichaam en geest is het vertrouwen ontstaan de wereld te ontdekken. Door nieuwsgierigheid, het aangaan van pijn en onderzoek groeide levenswijsheid. Het leven is een ongekend spel vol ontdekkingen.

De mens is gecodeerd door ervaringen in opvoeding, scholing, relaties en werk. Deze codering is geënt op overleven en staat een vrije geest in de weg. Door dat besef kun je ontdekken dat het leven er anders uitziet dan dat het zich laat zien. Dit geeft soms verwarring, maar ook de uitdaging te vertrouwen en nieuwsgierigheid om verder te onderzoeken. De onderzoekende en vrije geest blijft experimenteren in het leven, een prachtig voertuig van magische algoritmes. De kunst is deze te besturen.

Het helder zien, duidelijke keuzes, een open hart en levenskracht geeft dat het genieten van zijn begint. Onvoorwaardelijkheid, kracht van aanwezigheid, aandacht en acceptatie hebben mij geleerd te bewegen in de oneindigheid en te spelen met levensenergie in allerlei vormen.

(On)bewustzijn (weten dat je (niet) weet) en het (niet) begrijpen in het moment geven de open dynamiek voor ongekende wijsheid, de vrije geest. De basis voor het universele dynamische levensmodel.