Creatief Ontwerpproces model (COM)

Na studies in bedrijfskunde, management, mediation, yoga en gedragstherapie heb ik het creatief ontwerpproces model (COM) ontworpen. Voor het unieke leven. De mens als individu, de mens in relaties als ook de mens in organisaties.

Creatief Ontwerpproces Model

Je kunt vastzitten in één ontwerpcriterium. De ontwerpcriteria samen vormen patronen en ritmes. Deze kunnen wicked worden of oplossen in oneindigheid.

Het creatief ontwerpprocesmodel heeft als doel dat je kunt spelen met de ontwerpcriteria. De kunst van het magisch besturen. Dit spel kent geen begin of eind en is universeel.

Gedragspatronen verlopen veelal onbewust, worden beheerst door aangeleerde controlesystemen en zorgen daardoor voor pijn, angst, verwarring en leven in het hoofd. Dit leidt tot toenemende complexiteit en gedoe. In het COM worden 3 levensdynamieken uitgewerkt. De dynamiek van overleven, van onderzoek en het ongekende.

Drie dynamieken:
van overleven naar magisch besturen

Er zijn drie dynamieken van waaruit je het leven kunt besturen:

  • overleven: instinctief, aangeleerd, automatisch;
  • ontdekken: vanuit nieuwsgierigheid en verwondering;
  • magisch: bewust vanuit meesterschap.

Maak de keuze om een vrije geest te zijn, te voelen en na te denken. Deel wat je te zeggen hebt en leef op jouw unieke wijze samen met anderen.

Door het toepassen van COM blijf je in het dagelijks leven bewust van je gedrag, begrijp je het moment, ben je in staat deze te besturen én vorm te geven. Het COM leert je te beseffen dat het leven een ongekende speeltuin is.

Mijn boek ‘Je speelt met je leven‘ heeft als subtitel ‘de kunst van het magisch besturen’. Dit omdat je niets in de hand hebt, je controle kunt loslaten en kunt overgeven aan wat zich voordoet. Vanuit deze acceptatie ben je dan in staat opnieuw te creëren. Een avontuurlijk spel dat leven heet.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over hoe jij vrij van geest kunt zijn en blijven? Dan kan je me bellen op het nummer 0653358705. Of je kan het formulier invullen, dan neem ik contact met jou op.

Podcasts COM