Onbeschreven van
Wat er gemanifesteerd gaat worden
Maar toch ook is.

Verwarring in definities
Gevangen in betekenissen
Die nog steeds bestaan

Het onbeschreven blad
Het blad bestaat
Ooit ook beschreven

De illusie van werkelijkheid
Doet pijn en maakt slachtoffers
Schuldenaren
Beiden geholpen door hun betekenis

Het ongekende
Zonder blad voor de mond
Betekenisloos
Precies zoals het komt

Golven van werkelijkheden
Wat leven heet
In magische bestuurbaarheid
Het levende blad

Vernieuwend,
uitgezocht en gemeten,
gewogen en bedacht,
toegepaste controle.

Stil, vanuit het niets,
was hét er
mindblowing
beleefd bewustzijn.

Begin 2015 was ik te zien in het programma Human. Ik ontving Stine Jensen tijdens haar zoektocht naar de essentie van non-dualisme en levensontwerp. De zoektocht leidde tot heftige emoties…

Haar ogen volgden het tafereel
Zonder het nog echt te beseffen
Verbaasd was ze niet eens
Het deed zich voor

Totdat zij besef kreeg
Van wat er gebeurde
Was dit goed of was dit kwaad
En hinkte op twee benen

Wat moest ze vinden
Welk label, welk oordeel?
Ze besloot te laten
En keek haar ogen uit.

Hij had zijn boeltje goed
Voor elkaar
En dit was nu precies hetgeen
Wat hem zo benauwde

Een ongekend verlangen
Klopte van binnen
En maakte hem buiten zinnen
Op zoek naar

Meegenomen worden
Voorbij controle, een kick en het warme natte
Het ongekende ervaren
Het ongrijpbare verstaan

En werd hij meegevoerd
Doordat hij geen verzet meer bood
Willoos, geboeid door aanwezigheid
Keek hij zijn ogen uit.
Zien.

levensontwerp

“Love is the absence of judgment.” Dalai Lama XIV

– Elk mens heeft een unieke vorm samen zijn ze ondefinieerbaar-

Samen zijn

Jij bent een uniek mens met een unieke verschijningsvorm. Je leeft in je lichaam en kunt deze vormgeven zoals jij maar wenst. Wat als je samen bent? Welke mogelijkheden heb je te beleven met een partner? 1+1 =3.  Met elkaar dansen, lachen, huilen, leven! Met elkaar aan het werk, de dagelijkse beslommeringen vorm geven. Samen zijn.

Delen met de ander

Door in contact te staan met elkaar en juist ook elkaars eigenheid te respecteren, kan het een ontmoeting telkens weer verrassend zijn. Samen een heerlijk leven leven, wat afgestemd is op jullie Samen. Vrij om te bewegen en je eigen- en elkaars -leven vorm te geven, doordat je jouw eigenheid leeft en deze deelt met de ander!

Inspireer elkaar

Transparantie en helderheid, acceptatie voor de ander, ook al handelt hij/zij niet conform jouw realiteit. Laat je door elkaar inspireren.

Ervaringen die dit topic ondersteunen zijn:

Klik dan op ervaringen die dit topic ondersteunen zijn:

“If you love somebody, let them go, for if they return, they were always yours. If they don’t, they never were.” – Khalil Gibran

Dynamiek van het leven

Door beweging vindt er uitwisseling plaats die zorgt voor de dynamiek van leven. Herken je het gevoel van even geen zin om in beweging te komen, lekker op de bank hangen? En hoelang is dit dan prettig? Kom je snel weer in beweging omdat je niet stil kunt zitten of kom je niet meer van die bank af?

Geestelijke bank

We kennen de fysieke bank, maar zo is er ook een geestelijke bank. Je zit lekker in je eigen wereld, waar je gedestilleerd hebt wat jouw normen en waarden zijn. Heerlijk kun je zo je gangetje gaan en zelfs de wereld om je heen buitensluiten. Zo kun je uit je luie stoel alles heerlijk becommentariëren, je mening ventileren en lekker blijven zitten. Je verzuurd, wordt depressief, verstard en verschrompeld.

Loslaten

Maar dit wil je niet voelen, dus moet er beweging komen en ga je iets (interessants) doen of je grijpt naar een geestverruimend middel. Je tript op van alles en nog wat en creëert hier de beweging. Niets mis mee, want het zijn mooie ervaringen in je hoofd. Echter wat bak je van je leven? Groei je, ontwikkel je, zit er levensdynamiek en passie in je. Zoek je de uitdagingen van het loslaten, het anders doen en ben je nieuwsgierig?

Vertrouwen in jezelf en anderen

Door beweging ben je in staat tot dialoog met jezelf en elkaar. Beweging in een relatie kan betekenen dat je ineens iets gaat doen wat anders is. Meer samen naar buiten of meer tijd samen in huis. Door deze beweging te volgen krijg je vertrouwen in jezelf en anderen.

De ongekende wereld ontdekken

Het willen wordt geven en het hebben wordt ontvangen, een moeiteloze scheppende bewegingen. Het geploeter en gestress worden keuzes in creaties. Waar heb ik zin in, waar heb jij zin in en waar hebben wij zin in.

Zin om uit je vertrouwde, veilige plekje te komen? Wil je een ongekende wereld gaan ontdekken?

Kijk verder op:

“There is no coming to consciousness without pain. People will do anything, no matter how absurd, in order to avoid facing their own Soul. One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious.” C.G. Jung

Wat is nu houden van?

Elkaars bestaan kennen vanuit het bewustzijn van liefde.

Jullie hebben een relatie, zijn verliefd, houden van elkaar. We hebben een relatie, zijn vrienden, familie en houden van elkaar. Maar wat is dat nu: houden van…

Dat doet me denken aan een liedje van Harry Jekkers: ik hou van mij. Mocht je deze nog niet kennen, dan raad ik je aan dit een te luisteren.

Ontdek elkaar steeds opnieuw

In relaties ervaren fijne, mooie en onvergetelijke momenten. Deze koesteren we ook. En in onze relaties ervaren we machtsstrijd, onenigheid, ruzie en pijnlijke momenten. Hoe gaan jullie hiermee om? Jullie wonen samen en zorgen samen voor het dagelijks reilen en zeilen, is er contact? Hebben jullie tijd voor elkaar, rustig even met elkaar samen zijn? Is er intimiteit in jullie relatie? En kunnen jullie samen groeien zonder dat er verstikking of jaloezie bij één van de twee optreed? Hoe leer je van elkaar en blijf je elkaar steeds weer opnieuw ontdekken?

Dynamiek van je relatie

De antwoorden op deze vragen geven een beeld van de dynamiek van jullie relatie. Je kunt gaan leren jezelf en de ander te doorzien en elkaars bestaan leren kennen door aandacht en echte interesse. Juist door de onderlinge verschillen ontstaat er een dynamiek die bij jezelf iets te weeg brengt. En hoe ga je hier mee om? Het antwoord ligt bij relatievraagstukken.

Bewust worden van je relatie

Relatiebewustzijn vraagt telkens weer om het maken van bewuste keuzes, aandacht, communicatie, loslaten en opnieuw verbinden. Het vraagt moed van je om vertrouwen in elkaar te hebben en tegelijkertijd in de eigen vrijheid te kunnen bewegen.

Samen bewuster worden?

Willen jullie bewuster worden van jullie onderlinge dynamiek, inzichten in hoe je jullie relatie kunt uitbouwen? Samen genieten van intimiteit en seksualiteit? Samen lachen en op avontuur?

Verder kijken

Klik dan op ervaringen die dit topic ondersteunen zijn:

“Being deeply loved by someone gives you strength, while loving someone deeply gives you courage.”- Loa Tzu

Elkaar begrijpen

Elkaar begrijpen is mét elkaar zijn – Om elkaar te begrijpen is er uitwisseling van energie nodig. Een gesprek, een dialoog. De wens om elkaar te verstaan, elkaar te inspireren, te helpen vanuit ieders eigen unieke energie. Elkaar begrijpen begint met aandacht, interesse, de werkelijke intenties laten zien.

Ups en downs

Een relatie staat bij openheid, acceptatie en je zelf senang voelen in de relatie. Het is ‘normaal’ dat relaties ups en downs kennen, dat is inherent aan hoe lang je elkaar kent en waaruit je verbondenheid is gestart en gegroeid. Als je verbinding een binding wordt, maak je er los van en verbind je opnieuw.

Onvoorwaardelijkheid

Een zin die ik veel toepas binnen relatie coaching en begeleiding in “samen het avontuur aangaan”. Onvoorwaardelijkheid, elkaar (willen) begrijpen ondanks dat het pijn doet, eerlijkheid, zelfstandigheid en delen van je behoeften kunnen jullie helpen je relatie weer te doen bloeien.

Openstellen

Door je open te stellen voor het begrijpen van jezelf en de ander wordt je intelligenter (IQ,EQ,SQ) en creatiever in je geest. Je krijgt de moed om uit een geslotenheid te stappen en verder te kijken. De veiligheid zit in jezelf, niet buiten jezelf. Vanuit deze basis zijn jullie in staat te delen, samen en/of alleen op pad te gaan en elkaar te geven wat een ieder maar wenst.

Kijk verder op: