Gezamenlijk bewustzijn

“There is no coming to consciousness without pain. People will do anything, no matter how absurd, in order to avoid facing their own Soul. One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious.” C.G. Jung

Wat is nu houden van?

Elkaars bestaan kennen vanuit het bewustzijn van liefde.

Jullie hebben een relatie, zijn verliefd, houden van elkaar. We hebben een relatie, zijn vrienden, familie en houden van elkaar. Maar wat is dat nu: houden van…

Dat doet me denken aan een liedje van Harry Jekkers: ik hou van mij. Mocht je deze nog niet kennen, dan raad ik je aan dit een te luisteren.

Ontdek elkaar steeds opnieuw

In relaties ervaren fijne, mooie en onvergetelijke momenten. Deze koesteren we ook. En in onze relaties ervaren we machtsstrijd, onenigheid, ruzie en pijnlijke momenten. Hoe gaan jullie hiermee om? Jullie wonen samen en zorgen samen voor het dagelijks reilen en zeilen, is er contact? Hebben jullie tijd voor elkaar, rustig even met elkaar samen zijn? Is er intimiteit in jullie relatie? En kunnen jullie samen groeien zonder dat er verstikking of jaloezie bij één van de twee optreed? Hoe leer je van elkaar en blijf je elkaar steeds weer opnieuw ontdekken?

Dynamiek van je relatie

De antwoorden op deze vragen geven een beeld van de dynamiek van jullie relatie. Je kunt gaan leren jezelf en de ander te doorzien en elkaars bestaan leren kennen door aandacht en echte interesse. Juist door de onderlinge verschillen ontstaat er een dynamiek die bij jezelf iets te weeg brengt. En hoe ga je hier mee om? Het antwoord ligt bij relatievraagstukken.

Bewust worden van je relatie

Relatiebewustzijn vraagt telkens weer om het maken van bewuste keuzes, aandacht, communicatie, loslaten en opnieuw verbinden. Het vraagt moed van je om vertrouwen in elkaar te hebben en tegelijkertijd in de eigen vrijheid te kunnen bewegen.

Samen bewuster worden?

Willen jullie bewuster worden van jullie onderlinge dynamiek, inzichten in hoe je jullie relatie kunt uitbouwen? Samen genieten van intimiteit en seksualiteit? Samen lachen en op avontuur?

Verder kijken

Klik dan op ervaringen die dit topic ondersteunen zijn: