Bewustzijn van jezelf

You come to love not by finding the perfect person, but by seeing an imperfect person perfectly.” – Sam Keen

Je eigen bestaan kennen vanuit liefde

Bestaan er verschillende mate van het beseffen en kennen van het bestaan van iets of van zichzelf ? En wanneer besef je dat iets of jezelf bestaat en wanneer ken je het? Hoe werkt het bewust worden en het bewust zijn, het bewustzijn?

Je dagelijkse leven

Het dagelijks leven kan als een film voorbij gaan, routine, afspraken, drukte; het moet allemaal in no time gedaan worden. Je zit in de bezigheid, in een eigen wereld. Vaak besef je dit niet, je doet je ‘ding’ en is iets wel of niet je ding. Je gaat mee met de dagelijkse toevalligheden en input van het moment. Tot….

De verandering

Er iets gebeurt, de situatie veranderd, je niet meer verder kunt, een ziekte je velt, je iemand verliest, je werk niet meer leuk is, je relaties vast loopt of terugkerende patronen je het gevoel geven je te beperken. Dit alles kan een gevoel van onmacht, vastzitten, frustratie als ook vermoeidheid en afwezigheid geven. Hierdoor wordt je nog niet bewust van een situatie, van jezelf en/of anderen.. Je probeert van alles, lezen, studeren, yoga, meditatie, seks, drugs, therapie, sporten, gezond leven en toch…uiteindelijk komt het weer op hetzelfde neer. Even werkt het…maar het raakt net niet de kern.

Vinden van antwoorden

Wel wil je uit de situatie die je niet prettig vind, wil je iemand terug of veranderen. De ellende is dat dit vaak niet (snel genoeg) lukt. Dan wordt je bewust van het feit dat de wereld anders in elkaar zit dan je zelf graag wil en/of dacht dat het was. Hierdoor kun je gaan vechten om het wel voor elkaar te krijgen, op zoek gaan, doorgaan met willen, terwijl de angst voor mislukken en falen toeneemt. Of je gaat bij de pakken neer zitten, neemt genoegen met minder. Waar schort het nu aan? Waar ligt de oplossing?

Leven vanuit je levensenergie

Ben je bewust van wat je doet en waaruit jij jouw keuzes maakt? Ben je eerlijk, echt, open, trouw aan jezelf? Sta je in contact en participeer je ook in je leven? Heb je de moed kwetsbaar te zijn, je pijn te onderzoeken als ook los te laten, je te verbinden en te ondernemen? Leef je vanuit je levensenergie, met passie en handel je ook vanuit je intenties? Precies!

Verder kijken

Ervaringen die dit topic ondersteunen zijn: