Beweging in jezelf

Door beweging vindt er uitwisseling plaats, die zorgt voor de dynamiek van leven.

Op de bank blijven hangen?

Herken je het gevoel van even geen zin hebben om in beweging te komen, lekker op de bank hangen? En hoelang is dit dan prettig? Kom je snel weer in beweging omdat je niet stil kunt zitten, of kom je niet meer van die bank af?

Vastzitten in je eigen wereld

We kennen de fysieke bank, én zo is er ook een geestelijke. Je zit lekker in je eigen wereld, waar je gedestilleerd hebt wat jouw normen en waarden zijn. Heerlijk kun je zo je gangetje gaan en zelfs de wereld om je heen buitensluiten. Zo kun je uit je luie stoel alles feilloos becommentariëren, je mening ventileren en lekker blijven zitten. Je verzuurt, wordt depressief, verstart en verschrompelt.

Weer in beweging komen

Maar dit wil je niet voelen, dus moet er beweging komen en ga je iets (interessants) doen of grijpt naar een geestverruimend middel. Je tript op van alles en nog wat en creëert hier de beweging. Niets mis mee, want het zijn mooie ervaringen in je hoofd. Echter wat bak je van je leven? Groei je, ontwikkel je, zit er levensdynamiek en passie in je? Zoek je de uitdagingen van het echte loslaten, het anders doen en ben je werkelijk nieuwsgierig?

Weer in dialoog

Door beweging ben je in staat tot dialoog met jezelf. Je bestaat uit vele “zelven”, ik zie dit als delen, die al ontwikkeld zijn maar ook delen die nog ontwikkeld kunnen worden. Door deze delen te integreren voel je jezelf heel. Hier is beweging voor nodig, maar ook de uitwisseling van de verschillende delen met elkaar. Door de dialoog met jezelf te voeren, je innerlijke stem te volgen en de stemmen in je hoofd vrij te laten, ontstaat er rust, wijsheid en timing in het moment. Door deze beweging te volgen krijg je vertrouwen in jezelf en anderen. Als ook vertrouwen in iets dat ‘groter is dan jij’.

Ontdek het ongekende!

Het willen wordt geven en het hebben wordt ontvangen, een moeiteloze scheppende bewegingen. Het geploeter en gestress worden keuzes in creaties. Zin om uit je vertrouwde, veilige zone te komen? Wil je een ongekende wereld ontdekken?

Verder kijken

Ervaringen die dit topic ondersteunen zijn: